dimarts, 29 de gener del 2013

126: Les persones sordes i les noves tecnologies



Avui dia les noves tecnologies van cada dia molt més ràpid. Estem en l'era de la comunicació i la informació i cada dia hi ha nous avanços tecnològics.

Les persones sordes sempre hem utilitzat al màxim les noves tecnologies per poder compensar la falta de comunicació que de vegades no tenim. Per exemple, internet, xats, mails, videoconferències, mòbils, sms, whatsapp, blackberry, ...

També a les nostres cases utilitzem la tecnologia, timbres amb avisos lumínics, videoporters, antigament teníem el telescrit, després passem al fax, fins i tot el mateix fax tenia avisos lumínics.


Sembla que ja ho tenim tot, però no és així. L'empresa de Zach Supalla, un CODA (fill de pares sords), ha creat un nou i senzill producte per millorar la qualitat de les persones sordes a casa. Es tracta de "Spark", un petit utensili que es connecta a la base de qualsevol bombeta de casa i que pot ser controlat des de qualsevol Smartphone, tablet o ordinador gràcies al sistema Wi-Fi.

"Spark" treballa conjuntament amb altres empreses del sector en comunicacions Wi-Fi i disseny de sistemes per a petits dispositius com a mòbils, iPod, taxímetres, mòdems.

Zach Supalla comenta que la inspiració d'aquesta idea va ser gràcies al seu pare sord, ja que a casa quan Zach era petit a casa parpellejaven les llums si sonava el timbre de la porta o el telèfon de casa. Actualment el seu pare té un iPhone i no pot assabentar-se de si li arriben missatges o mails sinó té el seu telèfon al costat del seu cos per notar la vibració, és a dir, que li crea dependència.

Aquest petit invent és vàlid tant per iPhone com per a Android, podent configurar el tipus de centelleig lluminós per a diferents coses, per exemple, quan arriba un missatge de text o un mail, fins i tot per a altres usos dins de casa com per exemple canviar la potència de llum si s'està sopant o veient una pel.lícula. Però aquí no acaba la seva utilitat, també es pot utilitzar com a despertador ja que es pot programar i a més d'una forma natural encenent-se la llum tènuement. Es pot programar també perquè s'apaguin les llums durant el dia i així estalviar consum. I si ens anem de vacances es pot encendre o apagar la llum per aparentar que hi ha algú a casa.

Segur que en el futur aquest mateix invent es podrà aprofitar per a més coses.



Font: Webvisual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada