dijous, 24 de gener del 2013

120: Les persones sordes segueixen sense unir-se al IPC


La decisió sobre quins esports i quin tipus de discapacitat formen part dels Jocs Paralímpics recau en el Comitè Paralímpic Internacional (IPC, per les seves sigles en anglès), organisme al que no estan afiliats les federacions que representen els esports per a persones amb problemes auditius.

Les persones amb problemes auditius van formar part del moviment paralímpic al principi, però van decidir separés i crear la seva pròpia associació i les seves pròpies competències: els Jocs Silenciosos.


Stuart Harrison, vicepresident dels Esports per a Sords britànic, va explicar que l'organisme d'Esports per a Sords (ICSD) va ser admès pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en 1955 amb els mateixos drets que una federació esportiva internacional. Va agregar que va tractar d'unir-se a l'IPC en els noranta per reduir despeses i aprofitar l'exposició pública dels Jocs Paralímpics, i que fins i tot el COI estava en favor del canvi.


Però que els requisits de comunicació dels atletes sords -especialment l'ús de la llengua de signes- i el cost dels intèrprets i de l'augment considerable d'atletes en els Jocs, van condicionar al ICSD de seguir endavant la fusió.


Stuart Harrison finalment va comentar que no es va poder arribar a un acord.


Font: Esport adaptat i video de Web Visual TV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada