dissabte, 1 de juny del 2013

134: Adaptahome, un dispositiu mobil per a persones sordes


Adaptahome és un dispositiu pensat perquè les persones sordes puguin rebre avisos a la seva casa per a les coses més quotidianes. Un grup de joves emprenedors, ex alumnes de la Universitat de Burgos, són els creadors d'aquesta idea que dóna a les noves tecnologies una nova utilitat per a persones sordes.

Mario Martínez, enginyer informàtic, va ser l'encarregat d'explicar el funcionament d'aquest primer prototip que es va presentar el dia 3 de maig en públic en l'habitatge adaptat de la Universitat de Burgos, laboratori de Teràpia Ocupacional. El dispositiu permet que les persones puguin rebre avisos en la pantalla del seu mòbil, que bé s'il.lumina o vibra per indicar que criden a la porta, a l'intèrfon o que els electrodomèstics han conclòs amb el programa sol.licitat. La tecnologia bluetooth és la que envia aquest avís fins a un mòbil intel.ligent i existeix l'opció que es pugui obrir la porta de casa prement un botó del telèfon. 

Al costat de Mario Martínez han treballat en aquesta idea Juan Carlos Romanillos, enginyer industrial en electrònica, i Rodrigo Palacios, aparellador. Els tres destacaven la senzillesa del funcionament i també que és més econòmic que les solucions que existeixen fins ara per realitzar aquest tipus d'avisos. La idea d'aquests joves va partir del seu interès per oferir solucions a les persones sordes ja que «tenen unes necessitats molt específiques i són a les quals menys respostes s'ofereixen a pesar que existeix la tecnologia per posar-la a la seva disposició».

Aquests emprenedors ja han contactat amb l'empresa Gaes per tractar d'engegar la comercialització i distribució d'aquest dispositiu. També han iniciat converses per a la seva fabricació. Calculen que aquest brunzidor costaria uns 115 euros i per cada habitació són altres 160 euros més. «El sistema tradicional al final surt entre 500 i 600 euros si es col.loca en tres habitacions, però el nostre sistema és molt més barat», va assenyalar. José Luis Arlanzón, director de Aransbur (Associació de Familiars de Persones Sordes de Burgos), que va assistir a la presentació, comentava que era una idea interessant i amb possibilitats de futur.

A més, va llançar un repte perquè aquests joves segueixin pensant en solucions per a persones sordes. El director de Aransbur va felicitar a aquests joves per la iniciativa i els va animar a contactar amb les associacions de persones amb discapacitat perquè les propostes dels «tecnòlegs» s'ajustin al que necessiten en la seva vida diària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada